Bli mer effektiv på jobbet

Vi spenderar många timmar på jobbet och för de allra flesta är det härliga timmar då vi får göra något vi älskar och som vi är bra på. Men, det går alltid att bli lite mer effektiv och då kommer vi även uppskatta jobbet ännu mer. 

1653500-man-s-mind-with-jigsaw-puzzleDet finns många vägar till att få lite mer effektivitet in i sitt arbete, och inte alls jobbiga vägar utan vägar som gör det roligare och enklare och att man får en mer behaglig arbetsplats. Bara genom att se till så ditt arbetsbord är kliniskt rent – alltså bort med alla använda koppar och lägg papperna i ordning, så kommer du känna ett större lugn och arbeta effektivare. Det finns även en app för tidrapportering som gör att du enkelt kan se resultatet och planera mer effektivt. Vissa hävdar även att du gärna inte ska ta någon kaffepaus under förmiddagen utan då enbart jobba på in till lunchen där du sedan kan få koppla av. Men, om vi ser tillbaka i tiden så har vi en stor fika-kultur i Sverige och då kunde det kännas som att vi tog en fika var och varannan timma. Men, fikan gör oss fortfarande effektiva.

En bulle gör dig gott

Inte för att du behöver äta flera bullar om dagen, men genom att ta en fikapaus med kollegorna så kommer du även att få ett effektivare sätt att jobba. Detta på grund av att du kopplar av och kopplar bort jobbet för en stund och när du sedan återvänder gör du det med ny energi. 40-talisterna är vana vi många raster, medan den yngre generationen tror sig att man måste jobba stenhårt konstant. Kanske är det bäst att finna en mellanväg.