Ordning och reda på ditt kontor

Oavsett om du har ett hemmakontor, ett eget kontorsrum på arbetsplatsen eller ett skrivbord i öppet kontorslandskap så gäller det att du har ordning och reda. För, utan ordning och reda blir koncentrationen sämre och du sämre koll på dina jobbgrejer. Dessutom ser det oproffsigt ut att ha kaos bland sina jobbprylar och på arbetsplatsen. 

Vi har tidigare skrivit om kontorsprylarna som är ett måste. Men hur ska du hålla reda på alla dessa prylar, dina jobbpapper och annat? Med enkla knep kan du få ordning och reda på kontoret. Med allt från smart förvaring till rensningstekniker kan du lyckas.

Rensa bort saker

Detta är lättare sagt än gjort, och om du är en sådan som har svårt att slänga saker finns här ett knep. Lägg de prylar som du är tveksam på om du ska behålla eller ej i en låda och märk denna med datum. Efter två månader tar du en titt i lådan. Har du använt något där? Det som inte använts ska du slänga.

Satsa på smart förvaring

De saker som du behöver ha på ditt kontor ska du också ha reda på. De ska vara lätta att hitta och du ska kunna ha en bra överblick över dina grejer. Det ger ett proffsigt intryck dessutom och under lättar helt klart ditt dagliga arbete. Ett hett tips är att satsa på snygg och öppen förvaring, det kan vara hyllor, nätkorgar på väggarna eller genomskinliga pappersfack. Då glömmer du inte bort vart du lagt vad – du ser det enkelt. Testa även miniförvaring, då får du enkelt koll på grejerna och denna typ av förvaring passar lika bra på skrivbordet som på en bänk. Använd även takhöjden till förvaring på ett smart sätt. Då blir det också lätt att städa när du får bort saker från golvet.

”Om planlösningen tillåter är det härligt att inreda hemmakontoret vid ett fönster. Med öppna hyllplan hela väggen upp till taket ryms mängder av kontorsmaterial, böcker och tidningar”, tipsar Elle om i en artikel.