Tänk på detta inför jobbjakten!

I en tid då i stort sett allt går att finna på internet har förutsättningarna på arbetsmarknaden förändrats. På många sätt till det bättre eftersom att både arbetssökande och arbetsgivare på förhand kan söka sig till olika typer av information.

För den som är på jakt efter en ny utmaning i arbetslivet är det A och O att kolla upp företag i förväg. Häng med för tips inför jobbjakten!

Välj rätt arbetsplats

arbetsplatsFör den som är på jobbjakt gäller det att jämföra och utvärdera olika alternativ. Det skapar de bästa förutsättningarna för en lyckad jobbframtid. Tack vare internet kan vem som helt leta fram matnyttig information om både företag och privatpersoner. För den som funderar på att skicka in en ansökan till en viss arbetsplats är tipset att kolla upp företaget innan. Det är så klart till den arbetssökandes vinning att välja ett välmående företag som kan hålla det de lovar. På nätet går det att hitta Sveriges starkaste företag på några sekunder. Smarta tjänster erbjuder vem som helst att söka på bestämda företag för att se hur lönsamt och välmående det är.

Information från olika källor

Ett tips är att samla in information från fler än en källa när det gäller företaget i fråga. Läs på om företaget via den egna hemsidan, men bredda informationen med externa källor. Karriärkonsulten Linus Zackrisson menar att sociala medier är en bra utgångspunkt för att hitta kompletterande företagsinformation:

”När du letar i sociala medier kan du hitta vad andra tycker om arbets­platsen”.

Tack vare sociala medier som till exempel LinkedIn finns även möjligheten att hitta personer som tidigare arbetat på företaget. Våga skicka ett mejl och hör om det är OK att ställa några korta frågor om företaget!