Leta efter din drömlägenhet

Om man är ovan inom bostadsmarknaden kan det vara svårt att köpa en lägenhet, i alla fall första gången. I den här artikeln går Karsten Johansen igenom ett par punkter innan du gör ditt köp. Bland annat så ska man aldrig börja kolla på lägenhet utan att ha alla papper samt lånelöftet redo. En säljare vill gärna sälja snabbt så fort potentiella köpare har dykt upp. Är du inte först ut då kan den där lägenheten som du väntat på vara borta.

MäklareSäljaren är heller inte som regel ansvarig för lägenheten så fort den har sålts. Inte om köparen inte har kollat på lägenheten ordentligt innan. Så det gäller att titta under alla tavlor, mattor etc. ifall du inte vill stå där med dina flyttkartonger en månad senare. Det händer också att lägenheterna är mindre än vad du har blivit lovad. Detta är inget som mäklaren mäter. Du kan dock anlita en besiktningsman som går igenom lägenheten grundligt. Det kan vara bra att mäta lägenheten på visningen själv.

Akta sig för nyrenoverat

Att köpa nyrenoverat kan vara extremt lockande men kan också vara direkt farligt. Chansen till speckare har ökat enormt – alltså en person som köper en lägenhet för att sedan sälja den. Ibland kan det vara extremt bra renoverat men ibland kan det vara katastrofalt. Maria Adorelle var med om detta då hon köpte en lägenhet. Inne i badrummet fanns det ett stort hål intill duschen. Något som hade kunnat ge henne en kraftig stöt om hon inte hade valt att renovera om själv igen. Vill du hitta en bra lägenhet så kan du anlita en mäklare från Mäklarhuset. Hos de kan du hitta en bostad direkt på siten, eller direkt maila för att fråga om eventuella köp eller sälj.