Vikten av rätt kontorsmöbler

En genomgång av hur man ställer in jobbstolen kan vara mer effektivt för hälsan än att träna regelbundet på kvällstid. Det tror sjukgymnasten Mats Jonsson som dagligen behandlar patienter med nack- och ryggbesvär. 12 procent av svenskarna arbetar framför en dator mellan nio och tolv timmar varje dag. De vanligaste arbetsrelaterade skadorna är trötta ögon och nackbesvär. Det visar en undersökning som genomförts av YouGov på uppdrag av teknikföretaget MMD. Undersökningen visar också att endast fem procent av de som har besvär väljer att berätta om dem för sin arbetsgivare.

Så står det inledningsvis i en artikel från Dagens Nyheter, och detta visar verkligen på vikten av god ergonomi. Trots det är det många företag som inte förser sina anställda med möjligheterna att sitta ordentligt vid skrivbordet. Tyvärr leder det ofta till att personalen mår sämre, får spänningshuvudvärk och en mer stressig arbetsplats.

Att ständigt vara uppdaterad på de senaste av kontorsmöbler gör att du som arbetsgivare knappast behöver oroa dig för att dina anställda ska få problem med ergonomin. Det är nämligen allt mer vanligt att ha detta i åtanke när kontorsstolar och skrivbord tas fram. Kika gärna in på http://www.offix.se/ för att hitta bra alternativ!

Som tur är ökar ju dock intresset för ergonomi regelbundet vilket innebär att vi inte behöver vara oroliga för att få skador när vi arbetar. Självklart krävs det dock även ett eget ansvar för att vara säker i sin ergonomi. Det kan vara smart att se över hur du sitter vid skrivbordet för att undvika skador. Det spelar nämligen ingen roll hur bra än ditt skrivbord och stol är om du sitter fel.

Mer om ergonomi på arbetsplatsen kan du läsa på 1177 Vårdguiden.